Zeewater met brijn (pekel)

Alhoewel deze combinatie minder beschikbaar is, zijn er ook voordelen. Omdat beide voedingsstromen behoorlijk zout zijn, is de elektrische weerstrand van de stack laag wat gunstig is voor een hoog vermogen. De brijn kan bijvoorbeeld een reststroom zijn uit een zoutfabriek of het concentraat van een ontzoutingsinstallatie voor zeewater. Het project REAPower. een internationaal Blue Energy project, waar REDstack deelnemer aan is, is ontwikkeld voor deze applicatie van RED. Op Sicilië is het concept succesrijk toegepast bij een bedrijf dat zout uit zeewater wint.
Een speciaal (nog niet gerealiseerd samenwerkingsproject van Israël en Jordanië) is de suppletie van water uit de Rode Zee naar de Dode Zee. Dit project voorziet ook in een ontzoutingsinstallatie. Door gebruik te maken van SGP zou een aanzienlijk deel van de energie daarvoor geleverd kunnen worden.

 • nieuws

  Blue Energy for H2!

  Een revolutionaire methode om direct groen H2, zonder enige CO2-productie en met een zeer lage impact op het milieu

 • nieuws

  CANCELLED - PUBLIC EVENT REvivED Water April 22

  CANCELLED - PUBLIC EVENT REvivED Water April 22 Vanwege het Coronavirus is dit event afgelast.

 • nieuws

  REvivED Water webinar 1st of July

  In this webinar we present the results of the EU REvivED project, focused on the pilot for ED on the Afsluitdijk (the Netherlands) built by project partner REDstack.

 • nieuws

  22 - 26 June - 2020 | EU Sustainable Energy Week

  23 June Programme EUSEW-INES.Salinity Gradient Power, the EU Green Deal & Recovery-